Erasmus+ Archive

Aplicatii mobilitati Erasmus+ de studiu, semestrul 2, an academic 2018 -2019

Cine poate participa:

  • studenti (licenta, master, doctorat) la zi sau la fara frecventa/frecventa redusa, care nu sunt in anul 1 sau in ultimul an,
  • universitatile unde pot aplica sunt prezentate in aplicatie(click aici)
  • aplicatia este deschisa pana in 1 noiembrie.
  • Interviuri perioada 2-5 noiembrie

English below

Who can participate :

  • students (undergraduate, master degree, PhD students) also designed for the students registered as low frequency system, who are NOT in the first or last year of study,

The list of the universities available can be found in the application(click here)

The application is open until 1st November,

The interview will be between 2nd-5th November.
Granturi de mobilitate în cadrul programului Erasmus+ în anul universitar 2017-2018

Granturi de mobilitate în cadrul programului Erasmus+ în anul universitar 2016-2017


Granturi de mobilitate în cadrul programului Erasmus+ în anul universitar 2015-2016

Granturi de mobilitate în cadrul programului Erasmus+ în anul universitar 2014-2015

Granturi de mobilitate în cadrul programului Erasmus în anul universitar 2013-2014

Programe Intesive

Orice universitate ce deține o Cartă universitară Erasmus poate candida spre a obține finanțare pentru organizarea unor programe intensive de studiu. Aceste programe intensive de studii trebuie să aibă o durată cuprinsă între 10 zile pline consecutive și 6 săptămâni și reunesc studenți și cadre didactice din câte o instituție de învățământ superior din cel puțin trei țări participante.

Instituția de învățământ coordonatoare trimite candidatura la Agenția Națională și în numele celorlalte instituții participante (toate deținătoare ale unei Carte universitare Erasmus)


Scopul acestor programe este de a încuraja predarea multinațională a unor discipline specializate care altfel nu ar fi predate deloc sau ar fi predate unui grup restrâns de studenți din anumite instituții sau țări. Participarea la un astfel de curs permite participanților (studenți și cadre didactice) să colaboreze în grupuri multinaționale și multiinstituționale și facilitează schimbul de idei privind conținutul cursurilor și noi abordări curiculare.


Dacă doriți informații suplimentare asupra posibilităților vă rugăm adresați-vă Biroului de Programe Comunitare al USAMV Cluj-Napoca sau vizitați pagina web dedicată programelor intensive a Comisiei Europene.


Programul Tempus

Programul Tempus are ca și obiectiv principal sprijinirea modernizării învățământului superior în țările din vecinătatea Uniunii Europene.


Pagina oficială a programului Tempus se găsește aici.a Pentru cei interesați de redactarea unei propuneri, vă rugăm consultați apelurile active.


Proiectele Tempus aflate în derulare sunt afișate aici.


Biroul pentru Programe Comunitare și Prorectoratul pentru Relații Internaționale din cadrul USAMV Cluj-Napoca vă stau la dispoziție pentru orice informații, atât pentru studenți cât și pentru personalul academic