ERASMUS+ Usamv Cluj
Erasmus+ Stories

Click on each person to read their experience


Pro Erasmus

Faptul că am aplicat pentru bursele Erasmus, atât pentru studiu, cât și pentru plasament, în cel mai extraordinar oraș din lume, a fost una dintre cele mai ingenioase decizii pe care le-am luat până în momentul actual. Dacă aș avea oportunitatea de a mai alege destinația, aș alege Madridul încă de un milion de ori...

fără nicio inhibiție sau regret. Am avut parte de zece luni incredibile, care mi-au marcat și influențat atât studenția, cât și viitorul. Bursa Erasmus mi-a oferit oportunitatea de a călători, de a cunoaște oameni noi, culturi noi, de a studia într-un alt sistem, de a-mi îmbunătăți competențele lingvistice, dar cel mai important este că mi-a sporit încrederea în propriile forțe, contribuind atât la dezvoltarea mea profesională, cât și la cea personală.

Un lucru mi-e cert: viața mea s-a schimbat cu o decizie spontană, o șansă pe care mi-a oferit-o această universitate, o mobilitate de zece luni. Cu siguranță fără această mobilitate nu aș fi reușit să fiu aceeași personă extrem de independentă și deschisă la nou de acum. Consider că mobilitatea Erasmus, pe lângă faptul că îți deschide noi orizonturi, îți oferă oportunitatea și capacitatea de a te redescoperi și autodepăși, de a cunoaște și învața, de a te distra si a-ți face prieteni în toate colturile Europei, și nu numai.

Concluzia: schimbarea nu trebuie așteptată, ci trebuie provocată!

Aș aplica din nou? Fară dar și poate DAAAAAAAAAAAAAA (de cel puțin 10 ori, dacă ar fi posibil)!.

Recomand această experiență? 100% da!

Contra Erasmus

Întrebarea continuă care îți macină creierul ” de ce tot ce e frumos se termina repede?”

Depresia post-Erasmus (mda, pot să confirm că există așa ceva!).Oportunitatea de a învăța la Universitatea CAH Vilentum Dronten m-a încurajat să îmi îmbunătățesc competențele de prezentare, inovare, organizare, de a gândi sustenabil, precum și de a aprecia perspectiva globală.

Cursurile actualizate la care am luat parte (logistică, curs formare consultant, marketing, managementul calității, simulator de afaceri, analiză financiară, managementul resurselor umane, legislație UE, lobby si luare de decizii in UE) m-au introdus într-un cerc profesional unde am avut onoarea de a lucra cu experți din diferite domenii, precum consultanță agricolă și consultanța fondurilor europene.

Comunitatea Erasmus, sau mai bine spus campusul universității, a fost peste așteptările mele. Oameni tare frumoși, din toate colțurile lumii (28 de națiuni). Este incredibil cum fiecare persoană are o poveste aparte și ce sacrificii a făcut să poată învăța la o universitate internațională. De asemenea, petrecerile au fost pe măsură.

Printre activitățile extracurriculare se numără: asistent de student, participarea la programele sportive organizate de universitate, participarea la concursuri de alergat

Nu vreau să dau “spoilere” pentru viitorii studenți Outgoing, însă pot garanta că a fost un an extraordinar, atât din punct de vedere al dezvoltării profesionale, cât și din punct de vedere al distracției.

Am întâmpinat 2 probleme: lipsa banilor, pe care am rezolvat-o lucrând vara in Anglia, plus ajutorul oferit de Erasmus, și situația dificilă cu examenele din România. Având in vedere experiența pe care am acumulat-o în acest schimb Erasmus, amânarea licenței nu a constituit însă o problemă pentru mine.

Recomand Erasmus tuturor studenților motivați!Cred cu tărie că această experiență mi-a dat și mai multă încredere în forțele proprii, prin prisma provocărilor primite, de aceea îi îndemn și pe alți studenți să spună „da” unei experiențe Erasmus.

Una din cele mai utile materii pe care le-am studiat aici consider că este Food Science, deoarece obiectivele acestei discipline au fost de a îmbina cunoștințe din domeniul biochimiei și al nutriției, ambele extrem de importante în formarea unui inginer din domeniul industriei alimentare.

Cât despre profesori, m-a impresionat implicarea lor în egală măsură în activitățile tuturor studenților; comunitatea Erasmus pot spune că este primitoare și informațiile circulă cu rapiditate, astfel încât studenții, în special cei care efectuează o mobilitate de studiu, au posibilitatea de a se adapta atât în mediul academic, cât și în cel social.

O mică barieră întâmpinată în decursul mobilității, dar în același timp depășită, a fost adaptarea într-un mediu academic în care cursurile au fost prezentate într-o limbă total nouă (limba italiană) și susținerea examenelor în limba engleză.

Una din cele mai plăcute amintiri care îmi va rămâne întipărită în minte este legată de oamenii cu care am legat prietenii noi și locurile pe care le-am explorat împreună cu aceștia.Să fii plecat cu Erasmus este o experiență nemaipomenită din toate punctele de vedere!

Cea mai utilă materie pe care am studiat-o atât practic, cât și teoretic, a fost Genetica moleculară alături de Domnul Profesor Dr. Emmanuel Di Valentin, căruia îi datorez toata gratitudinea mea pentru efortul, timpul și răbdarea acordate.

Cu ajutorul mobilității ERASMUS, am reușit să mă perfecționez în domeniul molecular, care de altfel m-a ajutat să ramân în cadrul platformei Viral Vectors.Să fii plecat cu Erasmus este o experiență nemaipomenită din toate punctele de vedere!

Cea mai utilă materie pe care am studiat-o atât practic, cât și teoretic, a fost Genetica moleculară alături de Domnul Profesor Dr. Emmanuel Di Valentin, căruia îi datorez toata gratitudinea mea pentru efortul, timpul și răbdarea acordate.

Cu ajutorul mobilității ERASMUS, am reușit să mă perfecționez în domeniul molecular, care de altfel m-a ajutat să ramân în cadrul platformei Viral Vectors.